11 DE GENER

Conferència EL DRET CIVIL VALENCIÀ, UNA FERRAMENTA ÚTIL PER ALS VALENCIANS

INSTITUT d'ESTUDIS DE LA d'ALBAIDA

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida organitza esta jornada junt amb representants de l’Associació de Juristes Valencians (AJV), entitat que impulsa aquesta reivindicació històrica. Estaran presents en l’acte el president de l’associació, José R. Chirivella, i els advocats membres de l’AJV Juan Añón i José Morgan.
La anomalia que representa per als valencians no disposar del dret civil propi, derogat pel Decreto de Nueva Planta de Felipe V en 1707, va més enllà de qualsevol possible visió romàntica de la historia. A hores d’ara, aquell document legislatiu atorgat “por justo derecho de conquista” que continua vigent ens impedeix de desenvolupar una regulació moderna del dret civil històric tot i haver recuperat un cert autogovern.
Catalunya i les Balears tenen el seu dret civil. Altres territoris com Galícia, el País Basc o Navarra també tenen la capacitat de legislar en dret civil. La discriminació ha unit de manera extraordinària la societat valenciana per exigir la recuperació d’aquesta capacitat legislativa.

Lloc: Centre Cultural Caixa Ontinyent.
Hora: 19:30 hores.
Entrada lliure.