12/12/2017

L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent ofereix l’últim concert de la temporada

Tanca la temporada com a resident del Teatre Echegaray

L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent oferirà este cap de setmana el quart i últim concert de la temporada, en esta ocasió baix la direcció del violoncel·lista i director francés, Xavier Gagnepain. Serà en dues sessions: una divendres 15 a les 22:30 hores i altra dissabte a les 19:30 hores.

Gagnepain, a més d’actuar com a solista dirigirà un programa d’un marcat estil clàssic, amb obres com ara el Divertimento de Mozart, el Concert per a violoncel i orquestra en ReM de Haydn i la Simfonia nº 7 de Beethoven.
L’obra principal de la primera part del programa, composada al 1783 per Haydn, és considerada una obra mestra universalment coneguda i apreciada. A la segona part s’escoltarà la Simfonia Nº 7 en La M escrita per Beethoven al 1811 i estrenada a Viena dos anys després amb gran acollida. Una de les simfonies d’obligat repertori orquestral.
Xavier Gagnepain
El director i violoncel·lista francès, Xavier Gagnepain, és convidat a tocar com a solista per orquestres de gran prestigi de l’escena europea com ara la London Symphony Orchestra, Sofia Radio Orchestra i Solistes de Moscou, entre altres. Com a camerista el seu treball concertístic el porta per Estats Units, Europa i Asia. En aquest sentit, Gagnepain és considerat unànimement com un dels músics més complets de la seua generació. A més, com a docent és un consolidat pedagog del violoncel a França, on imparteix cursos de perfeccionament i masterclass, i a Espanya, on és professor de Grau i Postgrau de Violoncel al Conservatori Superior de Música d’Aragó.

Les entrades es poden comprar a la nostra web (caixaontinyent.es) a un preu de 13 euros (7€ en el cas dels estudiants).