Noticias

Compromís de Caixa Ontinyent amb el canvi climàtic

L'entitat ha signat un acord conjunt en el marc de la Conferència de Nacions Unides sobre canvi climàtic (COP25)
L'acord s'emmarca en la política de Responsabilitat Social Corporativa recentment aprovada pel seu Consell d'Administració
Caixa Ontinyent ha signat, juntament amb altres entitats, un compromís conjunt per a desenvolupar metodologies i accions que afavorisquen la sostenibilitat del medi ambient.
L'acord va tindre lloc ahir en el marc de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic i implica les entitats financeres en esta lluita mitjançant accions que fomenten tecnologies, models de negoci i societats baixes en emissions de carboni i resilients al clima. Uns objectius amplis que s'aniran cobrint a través d'accions més concretes, que inclouen també l'impacte dels seus balanços i l'activitat dels seus clients, ja que es pretén reduir el carboni en les carteres de crèdit, de manera que puga ser mesurada amb criteris homologats internacionalment i en línia amb els objectius marcats en l'Acord de Paris, alineant-se així també amb el “Compromís Col·lectiu d'Acció Climàtica” impulsat per UNEP FI (la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient). Els primers resultats d'aquestes actuacions començaran a avaluar-se en el termini d'un any i, a més, s'avaluarà l'aportació conjunta de la banca cada dos anys.
El canvi climàtic és un dels problemes mediambientals que més preocupa actualment la població. Un calfament global que està posant en perill els ecosistemes, la sostenibilitat i el benestar de la societat. En este sentit, és necessària la implicació de tots els sectors, inclòs el financer, per a minimitzar l'impacte.
Entitat socialment responsable
Precisament, el Consell d'Administració de Caixa Ontinyent ha aprovat recentment la política de Responsabilitat Social Corporativa de l'entitat, que recull els principis d'actuació i els compromisos que assumeix com a pràctiques responsables, considerant com a tals la conciliació dels interessos de l'entitat amb els interessos dels seus grups d'interés (personal, clients, proveïdors, administració pública, supervisors, mitjans d'informació, societat i col·lectius beneficiaris de la seua obra social, i medi ambient).
La Política de Responsabilitat Social Corporativa de Caixa Ontinyent té quatre objectius bàsics: el manteniment d'una entitat responsable, el desenvolupament d'una activitat eficient, l'aportació de valor sostenible a l'estat de benestar i la contribució a la sostenibilitat del medi ambient.
Caixa Ontinyent és hui l'única caixa d'estalvis de la Comunitat Valenciana, una de les dos caixes que sobreviuen a Espanya, i la seua singularitat és que no té propietaris; la seua propietat correspon a la societat en general, i és per tant a qui ha de donar compte de la seua gestió i a la qual ha de revertir els seus beneficis. Per això és banca social, i per això precisament, en Caixa Ontinyent i des de la seua fundació en 1884, tenen la seua més ampli sentit conceptes com a ètica, transparència, igualtat o compromís social.

Noticies relacionades