Noticias

Obra Social de Caixa Ontinyent edita el llibre Receptes de Frontera

És una recuperació de tradicions gastronòmiques de les comarques valencianes i castellà-manxegues limítrofes.
Obra Social de Caixa Ontinyent ha editat “Receptes de Frontera, entre Alpera i Canals” un llibre amb receptes tradicionals molt lligades al territori limítrof entre les comarques d'interior valencianes i les castellà-manxegues, i que pretén deixar constància del patrimoni gastronòmic de la zona.
El llibre ha sigut elaborat per Amparo Revert (nascuda en Alpera) i José Maria Sancho (Canals) i ofereix 80 receptes típiques dividides en 42 guisats i 38 postres.
Tal com han indicat “pensàvem que hi havia un cert buit sobre el tema i amb el llibre esperem contribuir a omplir-lo i donar valor a la nostra cuina casolana, la que heretem de les nostres mares i iaies”.
A més, cada recepta porta associada un suggeriment del territori referent a rutes senderistes, museus, ermites, paratges singulars, artesania i castells, entre altres, enriquint la cultura sobre el territori de frontera.
La publicació s'integra en el programa de publicacions que realitza Caixa Ontinyent a través de la seua obra social amb l'objectiu de contribuir a la investigació i divulgació de temes autòctons. Un programa que va nàixer en 1981 i que compta amb un fons editorial de 103 llibres i 48 discos.
Caixa Ontinyent és l'única caixa d'estalvis de la Comunitat Valenciana i, per tant, l'única entitat financera que reverteix a la societat els seus beneficis en forma d'obres socials. 

Noticies relacionades